УКРАЇНСЬКО-ГРЕЦЬКІ ЕКОНОМІЧНІ СТОСУНКИ: ФОРМУВАННЯ НОВИХ НАПРЯМКІВ

Автор(и)

  • Євген Савельєв ТНЕУ

Ключові слова:

Українсько-грецькі економічні відносини, експорт, імпорт, послуги українських медиків, бізнес-послуги, торгівля освітніми послугами України з Грецією, туризм, наукомісткі послуги.

Анотація

Обґрунтовано ідею спільної експансії Греції та України на світовому ринку. Показано, що особливості економіки двох країн здатні доповнювати одна одну. Великим успіхом у західних країнах могли б користуватися послуги українських медиків у галузі стоматології та фізіотерапії. Розвиток торгівлі освітніми послугами передбачає як навчання українських мігрантів та їхніх дітей у Греції, так і створення спільних міжнародних навчальних закладів для навчання громадян третіх країн. Припускається, що за умови об’єднання спеціалістів з консалтингу та маркетингу можна розраховувати  на чималий комерційний успіх греко-українських фірм на ринку послуг пострадянського простору. Доведено доцільність культивування в Україні освітнього туризму в Грецію, який можна також інтегрувати в освітній бізнес, та перспективність спільного бізнесу на світовому ринку українських і грецьких туристичних фірм із розвитку туризму до давньогрецьких міст, розташованих в Україні (Херсонес, Ольвія тощо).

Посилання

Державний комітет статистики. Україна у цифрах у 2005 році. Статистичний довідник. – К.: Консультант, 2006.

Наукоемкие технологии и их роль в современной экономике (грант рффи, проект № 02-06-80004) // Российский фонд фундаментальных исследований// http://www.rfbr.ru/default.asp?doc_id=5767

Science and Engineering Indicators. 2000, National Science Board. –

Wash., 2000. – Chapter 7.

The Development of the Hellenes in Ukraine from the 18TN – to the 21ST Century // Conference Proceedings. – Mariupol, 2007.

##submission.downloads##

Опубліковано

22.05.2017

Як цитувати

Савельєв, Євген. «УКРАЇНСЬКО-ГРЕЦЬКІ ЕКОНОМІЧНІ СТОСУНКИ: ФОРМУВАННЯ НОВИХ НАПРЯМКІВ». Журнал європейської економіки, вип. 6, вип. 2, Травень 2017, с. 176-82, https://jeej.wunu.edu.ua/index.php/ukjee/article/view/14.

Номер

Розділ

ДВОСТОРОННІ ЕКОНОМІЧНІ ВІДНОСИНИ

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 3 4 > >>