ЧАС «Ч» – H-HOUR: РАДИКАЛЬНІ ЕКОНОМІЧНІ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ НА ВИХОДІ З КРИЗИ

Автор(и)

  • Сергій Юрій ТНЕУ
  • Євген Савельєв ТНЕУ

Ключові слова:

Вища освіта, експорт, гірничо-металургійний комплекс, енергоємність, нова економічна кон’юнктура, новий фінансовий порядок, радикальна економічна реформа, сфера послуг, транспорт, філософія довіри, фінансова цивілізація.

Анотація

Домінантами нинішньої економічної  кризи в Україні  є помилки державного  і корпоративного менеджменту довготермінового стратегічного характеру. Вона посилюється світовою фінансовою  кризою  і набирає загрозливого  характеру  загалом  для  національної  безпеки.  Кризу  вже  не можна усунути частковими змінами. Вихід з неї потребує проведення радикальної економічної  реформи  з,  можливо,  тимчасово  непопулярними  заходами. Будь-яка  економічна  криза (нинішня,  мабуть,  особливо)  не  лише  руйнує економічний  статус-кво.  В  її  умовах  зароджується  нова  економічна кон’юнктура та формується інтерес до новітніх напрямків капіталовкладень. У зв’язку з цим антикризові заходи повинні будуватися на передбаченні таких тенденцій. Особливість виходу з кризи Української промисловості полягає в  тому, щоб  знайти ресурси  і механізми  зміни  структури промислового виробництва  з орієнтацією на  зменшення обсягів  і питомої ваги енергоємних, переважно сировинних галузей і довести їх виробництво до рівня, який дасть  змогу  уникнути  критичної  залежності  держави  від  зовнішніх  джерел постачання енергоресурсів. Україна повинна зайняти активну позицію у вирішенні проблеми нового світового фінансового порядку та формуванні нової фінансової цивілізації, в основі якої має бути філософія довіри.

Посилання

Андрианов В. Современные тенденции и перспективы развития морского транспорта // Маркетинг. – 2005. – № 4.

Державний комітет статистики України. Статистичний щорічник України за 2006 рік. – К., 2007.

Державний комітет статистики України. Статистичний щорічник України за 2007 рік. – К., 2008.

Індустріалізація України //http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/printable_article?art_id=45458842

Могилевкин И. М. Транспорт // Мировая экономика. Глобальные тенденции за 100 лет / Под ред. И. С. Королёва. – М.: Экономистъ, 2003.

Олігархи під час кризи. СКМ, ІСД, Приват, East One та «Енергетичний стандарт» // http://www.economica.com.ua/metal/article/164241.html

Радянська Україна: драматичні 30-ті // http://www.infoukes.com/ukremb/history/SUBTELNY/21.htm

Соціально-економічне становище України за січень–жовтень 2008 року // http://www.ukrstat.gov.ua

Цапенко И. Международная миграция специалистов и студентов // Вопросы экономики. – 2005. – № 7.

##submission.downloads##

Опубліковано

06.06.2017

Як цитувати

Юрій, Сергій, і Євген Савельєв. «ЧАС ‘Ч’ – H-HOUR: РАДИКАЛЬНІ ЕКОНОМІЧНІ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ НА ВИХОДІ З КРИЗИ». Журнал європейської економіки, вип. 7, вип. 4, Червень 2017, с. 387-02, https://jeej.wunu.edu.ua/index.php/ukjee/article/view/126.

Номер

Розділ

МАКРОЕКОНОМІКА

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 3 4 > >>