СВІТУ ПОТРІБНА ЄДИНА ТЕОРІЯ РОЗВИТКУ

Автор(и)

  • Микола Белопольський Академія економічних наук України
  • Валентина Белопольська Донецький національний університет

Ключові слова:

Виробнича система, господарська система, суспільство, держава, світ, розвиток і вдосконалення, фундаментальна теорія розвитку суспільних систем, соціально-економічний розвиток, енвіроніка, об’єктивні закони, менеджер, закон організованості, закон розвитку

Анотація

Людство нині перебуває в серйозній небезпеці, воно дійшло до такого стану, коли без фундаментальної наукової теорії про розвиток і вдосконалення суспільних систем (виробничих, господарських, держав і світу загалом) подальше його існування неможливе. Це і спричинило потребу в написанні даної статті, головна мета якої - показати, як зараз і на майбутнє облаштува-ти суспільні системи. Крім того, сучасна наука, на жаль, не має єдиної, інтегральної наукової дисципліни, яка в повному обсязі комплексно вивчала б суспільні системи. Проте настав час, коли всі технічні, суспільні та природничі науки мають сконцентрувати свої зусилля, знайти своє місце, власну «нішу» у вивченні й облаштуванні суспільних систем.

 

Посилання

Белопольский Н. Г. Энвироника - наука о развитии и совершенствовании общества и мира. - Донецк-Мариуполь: ИЭП НАН Украины, 1997. -330 с.

Богданов А. А. Тектология: всеобщая организационная наука. В 2-х т. -М.: Экономика, 1989. - 756 с.

Маркс К. Тезисы о Фейербахе // Маркс К., Энгельс Ф. Соч. 2-е изд. -Т, 3. - С. 4.

Энгельс Ф. Анти-Дюринг // Маркс К., Энгельс Ф. Соч. - 2-е изд. - Т. 20. -С. 20.

Там же. - С. 546.

Анохин Т. К. Теория отражения и современная наука о мозге. - М.: Знание, 1970. - С. 6.

##submission.downloads##

Опубліковано

16.04.2018

Як цитувати

Белопольський, Микола, і Валентина Белопольська. «СВІТУ ПОТРІБНА ЄДИНА ТЕОРІЯ РОЗВИТКУ». Журнал європейської економіки, вип. 4, вип. 3, Квітень 2018, с. 277-94, https://jeej.wunu.edu.ua/index.php/ukjee/article/view/1053.

Номер

Розділ

ЕКОНОМІЧНА ТЕОРІЯ